Goodnews.ua


П’ятеро адвокатів та інші деталі: почався суд у справі настоятеля Святогірської лаври

Август 09
17:08 2024


На Донеччині розпочався судовий процес у кримінальній справі щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого підозрюють у здачі окупантам позицій ЗСУ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

«Так, суд ще триває. Настоятеля Святогірської лаври привозять у Слов’янський міськрайонний суд», – сказала Прищепа.

Вона зазначила, що вчора, 8 серпня, проходило підготовче засідання суду. Але засідання на прохання настоятеля на день перенесли через те, що не всі п’ять адвокатів митрополита прибули до суду.




Фото: прокуратура Донеччини

Читайте також: Кримінальну справу щодо настоятеля Святогірської лаври відправили до суду

Як повідомлялося, Служба безпеки України у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія.

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, в умовах воєнного або надзвичайного стану); йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці не виключали, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсеній, якого підозрюють у тому, що він «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Наприкінці червня 2024 року матеріали кримінального провадження відносно митрополита були скеровані до суду для розгляду по суті. Тоді у кримінальному провадженні все залишилось так само, як і було на стадії підозри.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Можно ли мыться при температуре — health info

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua