Goodnews.ua


Прокурори спільно з CAR досліджують мікроелектроніку дронів, якими війська РФ били по Харківщині

Июль 13
05:16 2024


Харківська обласна прокуратура спільно із представником організації Conflict Armament Research (CAR) вивчає мікроелектроніку бойових безпілотників типу Герань-2 та Shahed 132/136, частини яких виявлені на території регіону.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Зазначається, що завдяки інформації про мікроелектроніку дронів міжнародні партнери можуть встановити шляхи постачання цих компонентів до Росії та припиняти їх функціонування в межах накладених санкцій на експорт продукції, яка використовується в терористичних атаках проти України.

Читайте також: У випущеній по Україні ракеті КНДР виявили близько 300 іноземних компонентів

Як повідомлялося, Conflict Armament Research – це незалежна дослідницька організація, яка відстежує постачання зброї до зони бойових дій у країнах, де є військові конфлікти. Її головна мета – зібрати докази поставок зброї з метою інформування та підтримки ефективного управління і контролю.

У липні минулого року генпрокурор України Андрій Костін підписав меморандум про взаєморозуміння між ОГП та CAR, завдяки чому вони можуть співпрацювати у сфері технічної експертизи й оцінки озброєнь у розслідуваннях щодо воєнних злочинів Російської Федерації.

Share

Статьи по теме

Останні новини

США попередили Туреччину про наслідки за постачання військового обладнання до Росії

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua