Goodnews.ua


Президентка Грузії підтвердила намір балотуватися на другий термін

Сентябрь 10
21:54 2024


Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

Зурабішвілі наголосила, що готова взяти на себе велику відповідальність, зокрема, й піти на другий термін, щоб повернути Грузію на європейський шлях.

«Якщо запропонована мною «Грузинська хартія набуде чинності, я готова бути перемовником з нашими європейськими партнерами», — пояснила вона мотиви свого політичного рішення.

На питання, чого президент Грузії очікує від Франції та ЄС з урахуванням призупинення фінансової допомоги, Зурабішвілі відповіла, що вони мають повторювати, що дії теперішньої влади Грузії «суперечать європейським принципам».

Читайте також: Зурабішвілі заявила, що європерспектива Грузії призупинена до виборів

«Маю на увазі закон про іноагентів та інші закони. Я не прихильник санкцій. Це може бути неправильно витлумачено населенням, але це не заважає йому оголосити про те, що станеться після виборів, якщо проросійська орієнтація підтвердиться», — заявила вона.

Окрім того, глава держави також наголосила, що парламентські вибори 26 жовтня мають екзистенційне значення – повернення в минуле, до Росії, чи справжня доля Грузії – Європа.

Як повідомляв Укрінформ, у Грузії 1 серпня запрацював реєстр для реєстрації профінансованих з-за кордону неурядових організацій (НУО) та ЗМІ, створений на основі суперечливого закону про «іноагентів».

ЄС та США вважають, що грузинський закон покликаний «змусити замовкнути критичні голоси». На Заході вказують, що він неминуче негативно вплине на майбутні парламентські вибори в Грузії.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Пансионаты предлагают услуги профессионального ухода за пожилыми с хроническими заболеваниями

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua