Goodnews.ua


Прем’єр Франції застеріг, що перемога ультраправих призведе до зменшення підтримки України

Июнь 20
22:34 2024


У разі перемоги ультраправого «Національного об’єднання» на парламентських виборах зовнішня політика Франції серйозно зміниться, зокрема може серйозно скоротитися допомога Україні.

Як передає кореспондент Укрінформ, такі перспективи прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь окреслив, представляючи програму президентського табору.

«Якщо переможе «Національне об’єднання», відбудуться дуже серйозні зміни, на наслідки яких повинен зважити кожен. Учора Жордан Барделла оголосив, що перегляне підтримку Франції, зокрема, щодо постачання ракет SCALP, які сьогодні дають змогу українцям захищатися від російського агресора», — заявив він.

На думку Атталя, через це Україна не зможе оборонятися так, як робить це зараз. Окрім того, ультраправі почнуть процес виходу Франції з ЄС, оскільки вже багато років виношують свій план Frexit.

Читайте також: Лідер парламентських перегонів у Франції виступив проти відправлення в Україну солдатів

«Наступний крок дуже зрозумілий, це буде блокування Європейського Союзу. Жордан Барделла вже пропонує фінансувати свої нездійсненні обіцянки частково за рахунок вилучення з Європи наших внесків», — сказав прем’єр.

Перемога таких політиків, за його словами, означає ризик «підпорядкування Росії, а також примножить маніпуляції, втручання і дестабілізації з її боку». Атталь також знову звинуватив «Національне об’єднання» у бажанні створити альянс зі своїми кремлівськими союзниками.

«Національне об’єднання» візьме курс на вихід з інтегрованого командування НАТО, що є «абсолютно фундаментальним для безпеки Франції», — застеріг Атталь.

Читайте також: Світу потрібен мир, але не за рахунок капітуляції України — Макрон

Окрім того, він розкритикував ліві сили за неадекватну оцінку місця Франції у світі, та за відсутність слова «оборона» в їхній програмі.

Очільник уряду закликав вибрати сильну Європу та сильну Францію — з подвоєним бюджетом на збройні сили до 2030 року, країну, яка залишається членом НАТО та відстоює свої цінності в міжнародних організаціях.

Як повідомлялось, 30 червня у Франції відбудеться перший тур дострокових парламентських виборів. Про його проведення оголосив Еммануель Макрон, заявивши про розпуск Національної асамблеї.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Как снизить риски быть мобилизованным при попытке забронироваться

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua