Goodnews.ua


Правоохоронці оголосили підозру російському штурмовику, який розстрілював військовополонених

Март 09
03:52 2024


Правоохоронці повідомили про підозру російському штурмовику, який розстрілював українських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону «Шторм-V» 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня Курашов розстріляв бійця Збройних сил України, якого загарбники взяли в полон під час «м’ясного» штурму. Він здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців.

Під час допиту в СБУ інший полонений росіянин видав Курашова, а згодом Служба безпеки України зібрала інші неспростовні докази його вини у вбивстві полоненого бійця ЗСУ.

Слідчі СБУ повідомили Курашову про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством).

Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов зазначив, що за фактами вбивств 45 українських військовополонених від початку широкомасштабного вторгнення Росії правоохоронці розслідують 19 кримінальних справ.

Читайте також: Поліція вже задокументувала понад 114 тисяч воєнних злочинів

Перші випадки розстрілів полонених зафіксували у Чернігівській і Харківській областях. В одній справі, щодо майора російської армії, є вирок українського суду — довічне позбавлення волі за розстріл у Чернігівській області. Ще одна подібна справа перебуває у суді.

Також прокуратура оголосила підозри російським військовим за аналогічні злочини, скоєні у Харківській області.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що відповідальність за вбивство військовополонених нестимуть не лише безпосередні виконавці, а і їхні командири.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Челси с Мудриком уверенно обыграл Тоттенхэм

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua