Goodnews.ua


Поблизу Афін вирує масштабна лісова пожежа, людей евакуюють

Август 12
01:39 2024


В Афінах потемніло небо від диму внаслідок лісової пожежі, що спалахнула в неділю, 11 серпня, на північному-сході від грецької столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Понад 250 пожежників, 67 пожежних машин, 12 літаків і шість гелікоптерів борються з вогнем, який спалахнув близько о 15:00 годині за місцевим часом приблизно за 35 кілометрів від Афін.

За словами столичних пожежників, полум’я швидко рухається до озера Марафон, важливого резервуару, що постачає Афіни водою. Зазначається, що в районі пожежі спостерігаються сильні пориви вітру, а висота полум’я перевищувала 25 метрів.

Читайте також: На Миколаївщині у Андріївському урочищі — масштабна пожежа

Мешканців сіл, розташованих поблизу зони пожежі, екстреними смс-повідомленнями попереджають про евакуацію.

Ще одну пожежу, яка спалахнула на захід від Афін, було локалізовано.

Спекотна і суха погода, ускладнена сильним вітром, збільшує небезпеку лісових пожеж. Червень і липень були найспекотнішими за всю історію Греції, де раніше було зафіксовано найтеплішу зиму за всю історію спостережень. І метеорологи, і урядовці попередили про підвищену небезпеку лісових пожеж через погодні умови з неділі до четверга.

Як повідомляв Укрінформ, лісова пожежа спалахнула в неділю, 11 серпня, в місцевості в Цамантасі, що на південному-заході Греції.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Уряд визначив порядок автоматичного надання статусу учасника бойових дій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua