Goodnews.ua


Північна Македонія та Республіка Сербська звернулися по допомогу через лісові пожежі

Июль 15
17:49 2024


Через лісові пожежі, спричинені літньою спекою, Північна Македонія та Республіка Сербська, що входить до складу Боснії та Герцеговини, сьогодні попросили в уряду Сербії допомогу, щоб впоратися зі стихією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«У понеділок Північна Македонія та Республіка Сербська звернулися до Сербії з проханням надати пожежні гелікоптери для боротьби з лісовими пожежами, спровокованими хвилею спеки, що вразила більшу частину Східної та Південної Європи», — йдеться у повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Сербії Івіца Дачич повідомив, що Белград телефоном отримав прохання про допомогу від Північної Македонії. У неділю північномакедонський уряд оголосив надзвичайний стан в країні на місяць через великі пожежі.

Наразі пожежники Північної Македонії борються з 17 лісовими пожежами у посушливих та гірських регіонах у центральній та південній частинах країни, повідомив прем’єр-міністр країни Христіян Міцкоскі.

Республіка Сербська також звернулася до Белграду з проханням надати пожежний гелікоптер, щоб локалізувати велику пожежу в районі Гачко, що на півдні країни, поблизу Чорногорії.

«Я думаю, що у нас достатньо можливостей, щоб допомогти двом країнам», – сказав Дачич сьогодні.

Як зазначається, на озброєнні сербської армії та поліції наразі перебувають близько десятка гелікоптерів, які можуть бути використані для гасіння пожеж, зокрема дві спеціалізовані машини марки Ка-32.

Минулого тижня на Балканах панувала спека – у більшості країн регіону зафіксували температури, вищі за 39 градусів за Цельсієм.

Читайте також: На грецькому острові Кос через лісові пожежі евакуювали близько 10 тисяч людей

Як повідомлялося, на грецькому острові Тасос блискавки спричинили дві лісові пожежі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Цены на жилье в Украине за год выросли

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua