Goodnews.ua


Підполковника ЗСУ судитимуть за розтрату ₴2,2 мільйона під час закупівлі дров

Август 14
02:03 2024


У Кропивницькому підполковника, колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу, судитимуть за розтрату бюджетних коштів на майже 2,2 млн грн під час закупівлі дров для ЗСУ.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України)», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2023 року підполковник, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи у змові з невстановленими наразі особами, під час закупівлі деревини для ЗСУ, уклав з фізичною особою-підприємцем договір про постачання різних порід дров за ціною, значно вищою за середньоринкову.

Враховуючи те, що ринкова вартість 1 складського метра деревини на території Кіровоградщини станом на лютий 2023 року, з урахуванням доставки, завантаження та розвантаження становила 1512 грн, вартість продукції, поставленої від імені ФОП, перевищила ринкову на майже 2,2 млн гривень.

Наразі з метою відшкодування завданих збитків Кропивницька спецпрокуратура Південного регіону заявила цивільний позов на суму 2 млн 196 тис. гривень.

Читайте також: В Україні викрили схему розкрадання понад ₴1,5 мільярда, виділених на армію

Досудове розслідування здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua