Goodnews.ua


Підпал підприємства, пов’язаного з Україною: у Британії висунули обвинувачення ще двом підозрюваним

Август 03
13:51 2024


У Великій Британії висунули обвинувачення ще двом особам в межах розслідування підпалу у Лондоні підприємства, пов’язаного з Україною, який могли курувати російські спецслужби.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на британську поліцію, передає Укрінформ. 

Зазначається, що 22-річному Джакіму Баррінгтону Роузу та 19-річному Агніусу Асмені пред’явлені звинувачення у підпалі при обтяжуючих обставинах. Роуз також був звинувачений за двома пунктами у володінні холодною зброєю, йдеться в заяві лондонської поліції.

«Хоча це дуже серйозні звинувачення… ми не вважаємо, що у зв’язку з цією справою існує якась ширша загроза», — заявив очільник контртерористичного командування поліції Лондона Домінік Мерф.

Очікується, що підозрювані у справі про підпал постануть перед судом у червні наступного року.

Відносини між Росією та Великою Британією вже давно напружені, а після повномасштабного вторгнення Москви в Україну в лютому 2022 року вони ще більше погіршилися.

Як повідомляв Укрінформ, британська влада раніше звинуватила п’ятьох інших чоловіків у причетності до підпалу у березні підприємства у Лондоні, пов’язаного з Україною.

Читайте також: У британському Саутпорті виникли заворушення після різанини у дитячому клубі

Зокрема у квітні висунули обвинувачення громадянину Великої Британії 20-річному Ділану Ерлу після того, як він, імовірно, був завербований Росією. Чоловіка обвинувачують в організації та оплаті підпалу двох будівель на промисловому майданчику в Лейтоні, східний Лондон, 20 березня.

Згідно з судовими документами, він пов’язаний із забороненою терористичною «Групою Вагнера».

Фото: London Fire Brigade

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Полностью его поддерживаю»: Лерена оценил шансы Фьюри в реванше с Усиком

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua