Goodnews.ua


Пенні Пріцкер отримала Орден Княгині Ольги І ступеня в Вашингтоні

Октябрь 23
04:57 2024


Урочиста церемонія нагородження відбулася в вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Орден передала посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова. Нагорода Пенні Пріцкер присуджена «за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі».

Зі свого боку, Пріцкер подякувала всім, хто працював з нею, а також іншим представникам адміністрації США, які доклали особистих зусиль на підтримку України. Вона також висловила свою повагу всім українцям – як військовим, хто боронить країну на передовій, так і тим, хто робить кожен свій внесок для того, щоб Україна наблизилася до перемоги.

«За час перебування на посаді спецпредставниці я зустрілася з незліченною кількістю українців – військових, лікарів, громадських лідерів, підприємців, кухарів, робітників фабрик, біженців, дітей», — зауважила під час церемонії нагородження Пріцкер.

Вона зазначила, що мала честь почути історії цих людей та дізнатися про їхні сподівання та мрії щодо майбутнього України.

Читайте також: Відбудова України: наступник Пріцкер заявив, що працюватиме за її планом

«Я приймаю цю нагороду на їхню честь з усвідомленням того, що робота багатьох із нас служить їхньому законному праву перемогти в цій війні та насолоджуватися миром»,- зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2023 року Пенні Пріцкер була призначена президентом Байденом на один рік на посаду спецпредставниці США з питань економічного відновлення України. Вона взаємодіяла з українським урядом, а також з Європейським Союзом, G7, міжнародними фінансовими інституціями та приватним сектором.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Конгрес українців Канади організував день пропагування України у канадському парламенті

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua