Goodnews.ua


Окупаційну керівницю Кримської лабораторії судової експертизи судитимуть за держзраду — прокуратура.

Август 01
03:20 2024


Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційної керівниці Кримської лабораторії судової експертизи, яка перейшла на бік ворога під час збройного конфлікту. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 2001 року обвинувачена працювала завідувачкою Севастопольського відділення при Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз, а з 2011 – очолювала Кримський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України.

Після окупації півострова у 2014 році громадянка України перейшла на бік ворога, обійнявши посаду «начальника Кримської лабораторії судової експертизи Мінюсту РФ», додали в прокуратурі.

Читайте також: СБУ оголосила підозру п’ятьом зрадникам, які допомагали росіянам штурмувати позиції під Сіверськом

На зазначеній посаді обвинувачена безпосередньо організовує та забезпечує проведення експертиз для окупаційних правоохоронних та судових органів, чим надає допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець 2023 року, прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради.

Share

Статьи по теме

Останні новини

За кількістю цивільних жертв в Україні серпень цьогоріч поступився тільки липню — ООН

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua