Goodnews.ua


Одеська ОВА запровадила щонайменше чотири проєкти з працевлаштування переселенців

Июнь 25
01:26 2024


На Одещині у межах співпраці з міжнародними організаціями розпочав роботу мобільний центр зайнятості, що надає послуги з працевлаштування у віддалених громадах.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, про це йшлося на нараді з питань працевлаштування ВПО під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

«Одеська ОВА спільно з міжнародними організаціями активно впроваджує проєкти щодо працевлаштування переселенців. Зокрема, у межах співпраці із ПРООН розпочав роботу мобільний центр зайнятості. Це спеціально обладнане авто для надання відповідних послуг населенню у віддалених громадах», — зазначили у міністерстві.

Зазначається, що Одеська ОВА також підписала меморандуми про співпрацю з міжнародними неурядовими організаціями. У межах реалізації одного з них, укладеного з організацією ACTED, проводяться заходи, спрямовані на покращення кар’єрного орієнтування та підтримки малого й середнього бізнесу.

Також підписаний тристоронній меморандум між БФ «Буджак Реліф», Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного півмісяця та владою Одеси. У його межах реалізується проєкт зі створення регіонального фронт-офісу, де надаватимуть консультації та юридичну підтримку ВПО, які планують розпочати власний бізнес.

Читайте також: На Вінниччині до активної зайнятості повернули понад 320 переселенців

«Для підтримки жінок на ринку праці ОВА співпрацює із платформою «ВОНА хаб». Її реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки уряду Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID», — додали в міністерстві.

У Мінреінтеграції зазначили, що Одеська ОВА надає перевагу впровадженню тих проєктів, які мають результат.

Як повідомлялося, у Києві за підтримки Туреччини відкрили швейну майстерню для допомоги жінкам в умовах війни.

Фото ілюстративне

Share

Статьи по теме

Останні новини

Міжнародне інформагентство AFP заявило про кібератаку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua