Goodnews.ua


Німецький концерн Rheinmetall веде переговори про танковий завод в Україні

Март 04
23:51 2023

Німецький оборонний концерн Rheinmetall веде переговори з Києвом про будівництво танкового заводу в Україні.

Про це генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер повідомив в інтервʼю газеті Rheinische Post.

«Приблизно за €200 мільйонів в Україні може бути побудований завод Rheinmetall, який би випускав до 400 [танків] Panther на рік. Переговори з українським урядом багатообіцяючі, і я сподіваюся, що рішення буде прийнято в найближчі два місяці», — зазначив Паппергер.

Керівник Rheinmetall також висловив переконаність у забезпеченні захисту заводу від авіанальотів, зауваживши, що це «не становитиме труднощів».

На його думку, для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків. У цьому зв’язку керівник Rheinmetall зауважив, що навіть якби Німеччина відмовилася від усіх 300 танків Leopard 2, які стоять на озброєнні Бундесверу, цього все одно було б замало. Тож потрібно швидко розпочати будування нових танків.

Наразі Rheinmetall виробляє близько 250 танків у зв’язку з війною в Україні, працює на повну потужність. Паппергер поінформував, що концерн уже привів у бойовий стан понад 40 БМП Marder, до кінця року їх буде близько 100. Із 50 танків Leopard 2A4 готові близько 30. На складах є також близько 100 старіших моделей Leopard 1, з яких довести до кондиції можна 88.

Panther — концепт нового танка. Rheinmetall представив його влітку 2022 року.

Статьи по теме

Останні новини

Хоффенхайм — Динамо: онлайн-трансляция матча Лиги Европы

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua