Goodnews.ua


Німеччина передасть Молдові додаткові БТР і системи ППО для боротьби з дронами

Июнь 01
06:21 2024


Німеччина передасть Молдові ще 14 бронетранспортерів Piranha IIIH та системи протиповітряної оборони для боротьби з безпілотниками.

Про це у п’ятницю під час візиту до Молдови заявив глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«Ми підтримуємо вас у зміцненні обороноздатності Молдови. Наші команди вже давно працюють разом. Хочу зазначити, що Німеччина, серед іншого, профінансує закупівлю ще 14 бронетранспортерів Piranha на додаток до 19, які вже були поставлені до Молдови. Ми також підтримуємо вас у галузі протиповітряної оборони, у боротьбі з безпілотниками. Обладнання для цього, швидше за все, буде поставлене наступного року», — сказав німецький міністр на церемонії передачі пакета допомоги ФРН.

При цьому Пісторіус уточнив, що Німеччина наступного року поставить обладнання протиповітряної оборони саме у боротьбі з безпілотниками.

Читайте також: Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

«Про великі системи ППО ми поки що не говоримо. Вони зараз потрібні Україні», — сказав міністр.

Торік Німеччина доставила Молдові 19 бронетранспортерів Piranha IIIH. Цю військову техніку Німеччина передала Молдові безоплатно на основі угоди, підписаної з німецькою стороною.

Як повідомляв Укрінформ, учора під час візиту до Одеси міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував постачання Україні нового пакета військових засобів на суму 500 млн євро, до якого увійдуть крилаті ракети до систем ППО IRIS-T SLM та IRIS-T SLS, безпілотники, БМП та снайперські рушниці.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Мбаппе: Роналду — особенный. Он повлиял на целое поколение

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua