Goodnews.ua


Нетаньягу вирушає до Вашингтона, щоб виступити в Конгресі та зустрітися з Байденом

Июль 22
07:13 2024


У понеділок прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу вирушає до Вашингтона, де виступить з промовою перед Конгресом Сполучених Штатів та зустрінеться з президентом Джо Байденом.

Про це передає Укрінформ з посиланням на АР.

Точний час зустрічі з Байденом ще не визначено, оскільки президент хворіє на COVID-19, і його графік ще не затверджений.

Виступ ізраїльського прем’єра в Конгресі заплановано на середу. Він також має зустрітися з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, яка претендує на президентську номінацію від Демократичної партії.

Невідомо, чи зустрінеться прем’єр з кандидатом від республіканців Дональдом Трампом.

Зазначається, що промова в парламенті може викликати значні суперечки серед американських політиків, які не мають однозначної позиції стосовно підтримки Ізраїлю у війні в Газі.

Це буде четвертий виступ Нетаньягу в Конгресі, востаннє він виголошував промову перед конгресменами та сенаторами у 2015 році.

Читайте також: Відмова Байдена від виборів творить нову динаміку кампанії — експерт Атлантичної ради

Адміністрація Байдена сподівається на прогрес у реалізації пропозицій Ізраїлю про припинення вогню, підтриманих США, а також хоче з’ясувати деталі бачення післявоєнного розвитку регіону. Республіканці чекають, що Нетаньягу заплямує Байдена й посилить імідж Республіканської партії як відданого прихильника Ізраїлю.

У листі до Конгресу 500 ізраїльських письменників, науковців та громадських діячів висловили своє занепокоєння запрошенням Нетаньягу, заявивши, що він використає цю платформу для просування хибної політики, яка узгоджується лише з його ультраправими партнерами по владі.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу планує прибути з візитом до США, де очікується його виступ у Конгресі, аби розповісти правду по війну Ізраїлю проти ХАМАСу в секторі Гази.

Фото: Amir Levy/Getty Images 

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Павлограді унаслідок атаки РФ зросла кількість поранених до 64, один загиблий

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua