Goodnews.ua


НАТО відкриє офіс зв’язку у Швейцарії

Июль 16
20:04 2024


Швейцарський уряд дозволив НАТО відкрити в Женеві так званий офіс зв’язку для міжнародних та неурядових організацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SWI.

У Берні голова Управління міжнародного права Федерального департаменту закордонних справ Франц Перрез та Джон Свордс, радник з правових питань та директор Управління правових питань НАТО, підписали угоду, яка регулює правовий статус офісу зв’язку.

За угодою, Швейцарія сприяє відкриттю офісу зв’язку в рамках своєї ролі приймаючої країни. Підписана угода з приймаючою державою регулює, серед іншого, правовий статус офісу зв’язку, а також привілеї та імунітет працівників.

Офіс у Женеві, який ще не розпочав роботу, стане третім подібним офісом зв’язку НАТО після Нью-Йорка та Відня, повідомив речник Міністерства закордонних справ Швейцарії.

З чотирьох штаб-квартир ООН у всьому світі лише Найробі не є місцем розташування офісу зв’язку НАТО (Організації Північноатлантичного договору).

Читайте також: НАТО відкриває офіс зв’язку в Йорданії

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні відбувся ювілейний 75-й саміт НАТО, який одним з головних питань порядку денного розглянув нарощування військової допомоги для України та зміцнення системи стримування й оборони самого Альянсу.

Фото: Keystone / Lukas Lehmann

Share

Статьи по теме

Останні новини

Сепсис: что это, как его диагностируют и лечат

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua