Goodnews.ua


Найбільше сил росіяни наразі сконцентрували на Куп’янському напрямку

Август 04
22:29 2023

Найбільше сил російських військ наразі сконцентровано на Куп’янському напрямку.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

«Найбільше зараз їхніх сил сконцентровано на Куп’янському напрямку. І вони, до речі, одним зі своїх завдань поставили повернення територій, які ми звільняли восени. І для них зараз це важливо і з моральної точки зору, і з військової», — зазначила вона.

Читайте також: Сили оборони відбивають атаки росіян на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках

За її інформацією, росіяни наразі величезні сили кидають на Бахмутський напрямок.

«Там, ви пам’ятаєте, що ми завжди говорили про рух вперед по флангах довкола Бахмута, бо нам важливо було зайняти панівні висоти. І по південному флангу ми повільно, але разом із тим наполегливо і впевнено, просуваємося вперед. Якщо говорити про північний, то там ворог атакує і намагається якраз забрати ті висоти, які ми вже взяли під контроль, і там дуже запеклі бої», — заявила Маляр.

Читайте також: Росіяни за добу атакували дев’ять областей України

Відповідаючи на питання про нічні вибухи у Криму у районі Феодосії, заступниця міністра сказала, що у Міністерстві оборони України стежать за ситуацією, яка відбувається на тимчасово окупованих територіях.

«І треба сказати, що та нестабільність, яка там відбувається, вона абсолютно прогнозована, бо триває війна і наші стратегічні плани – це все-таки звільнити всі наші території», — зазначила вона.

Читайте також: ЗСУ стримують ворога на Бахмутському напрямку, під Авдіївкою — відбили атаку

Як повідомлялося, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони заявили, що якщо росіяни не заберуться із Кримського півострову, то кількість «бавовни» там тільки більшатиме.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Определилась судьба участия Роналду на чемпионате мира-2026

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua