Goodnews.ua


Нафта дорожчає після зниження цін за підсумками минулого тижня

Июль 15
09:45 2024


Ціни на нафту у понеділок, 15 липня, слабко підвищуються на торгах після зниження за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці у понеділок становить $85,16 за барель, що на $0,13 (0,15%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п’ятницю ці контракти здешевшали на $0,37 (0,4%), до $85,03 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні вранці 15 липня на $0,19 (0,23%), до $82,4 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $0,41 (0,5%), до $82,21 за барель.

Зауважується, що за підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 1,7%, WTI – на 1,1%.

Зміцнення долара США, зумовлене зростанням політичних ризиків у зв’язку з замахом на колишнього президента країни Дональда Трампа минулої суботи, чинить тиск на нафтовий ринок. Як повідомлялося, політик отримав поранення під час стрілянини на передвиборчому мітингу в Пенсільванії, пізніше він заявив, що почувається нормально.

«Не дивно, що ми спостерігаємо зміцнення долара після спроби замаху на Трампа, і це чинить тиск на нафтовий ринок», – зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV.

Читайте також: Запаси газу в сховищах становлять 9,7 мільярда кубометрів — Нафтогаз

Трейдери оцінюють новини про перемовини між Ізраїлем і ХАМАС, а також перспективи попиту на нафту на тлі даних про уповільнення темпів зростання ВВП Китаю у ІІ кварталі.

«Крім того, ринок приходить до думки, що попит на нафту в Китаї цього року буде таким, що розчаровує», – цитує Паттерсона агентство Bloomberg.

Темпи зростання ВВП КНР у ІІ кварталі сповільнилися до 4,7% у річному вираженні з 5,3% у попередньому кварталі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Кабмин упростил процедуру регистрации лекарственных средств в Украине

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua