Goodnews.ua


На розрив відносин із Росією релігійні організації матимуть дев’ять місяців — Стефанчук

Август 18
10:57 2024


Пов’язані з Росією релігійні організації, які діють в Україні, після ухвалення відповідного закону матимуть дев’ять місяців на розрив відносин з країною-агресоркою.

Про це в інтерв’ю загальнонаціональному телемарафону «Єдині новини» повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

«У тих організацій, які захочуть відскоблитися від Москви, зробити це відповідно до канонічного права, буде певний період. Ми порахували, що місяць — на набрання чинності закону, три — на те, щоб Кабінет Міністрів напрацював нормативку, після цього цілий ряд імплементацій, тобто через дев’ять місяців ті організації, на які поширюватиметься цей закон, можуть бути визнані у суді такими, що припинили свою діяльність», – сказав Стефанчук.

Він також запевнив, що допрацьований законопроєкт щодо діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із РПЦ (№8371) буде підтриманий народними депутатами.

Як зазначив Стефанчук, розгляд цього законопроєкту у сесійній залі очікується найближчими днями.

Як повідомляв Укрінформ, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Читайте також: Об’єднання ПЦУ і УПЦ МП: Епіфаній закликав Онуфрія до діалогу без попередніх умов

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ МП, таким чином зірвавши пленарне засідання.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій 17 серпня заявила, що підтримує законодавчу ініціативу щодо заборони в Україні діяльності релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Лучше играть на пустом стадионе»: Вингер сборной Чехии раскритиковал своих болельщиков за матч с Украиной

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua