Goodnews.ua


На півночі Японії через тайфун скасовані десятки авіарейсів і перекриті автомагістралі

Август 12
09:43 2024


В японській префектурі Івате у північно-східній частині острова Хонсю через потужний тайфун «Марія» в понеділок скасовано майже 90 авіарейсів, призупинено роботу місцевих залізниць і оголошено про часткове закриття кількох автомагістралей.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Авіакомпанії попереджають, що з наближенням тайфуну кількість скасованих рейсів може зрости.

Місцеве залізничне сполучення в префектурі зупинене, а національні швидкісні залізниці ще працюють у звичному режимі, проте компанії-оператори не виключають затримок і скасування потягів, якщо погодні умови в Івате різко погіршаться.

Метеорологи очікують, що тайфун «Марія» принесе рекордну кількість опадів та може спричинити зсуви ґрунту, розливи річок і підтоплення в низинних районах, а також сильний вітер і високі хвилі на морі.

У деяких районах префектури Івате впродовж доби прогнозується випадання до 250 міліметрів опадів та ще близько 150 мм до ранку середи, пише Kyodo.

Читайте також: На Тайвані внаслідок потужного тайфуну загинули троє людей, кілька сотень травмовані

Як повідомляв Укрінформ, у центральній китайській провінції Хунань через сильні дощі та спричинені ними стихійні лиха постраждали 1,15 мільйона осіб; прямі економічні втрати становлять щонайменше 6,13 мільярда юанів (близько 860 мільйонів доларів США).

Share

Статьи по теме

Останні новини

Уряд визначив порядок автоматичного надання статусу учасника бойових дій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua