Goodnews.ua


На лікування безпліддя держава спрямувала вже ₴50 мільйонів — Мінфін

Август 06
04:25 2024


Як додається, на цю послугу в держбюджеті на 2024 рік передбачено 1,87 млрд грн для надання послуг з репродуктології 30 тисячам пацієнткам.

Нині коштом програми медичних гарантій безоплатно отримати послуги з лікування безпліддя можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, в Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі, Івано-Франківську).

З початку року найбільше послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій надали комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» (м. Львів) та товариство з обмеженою відповідальністю «Медичний центр «Добробут-поліклініка» (м. Київ).

«Доступність послуг з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою. Адже вже зараз слід подбати про демографічну ситуацію в нашій державі, яка, як стверджують експерти, є досить невтішною з огляду на проблеми зменшення населення внаслідок вторгнення російської федерації і старіння населення. Проте низький попит на ці послуги свідчить про низьку поінформованість населення. Продовжуємо працювати над тим, щоб якісні медичні послуги ставали все доступнішими для пацієнтів», ‒ прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Читайте також: Послугою лікування безпліддя за Програмою медгарантій цьогоріч скористалися 255 жінок

Перелік закладів, що уклали договори з НСЗУ, із адресами місць надання послуг можна переглянути у відеосюжеті телеканалу «Суспільне:новини» за посиланням.

Як передавав Укрінформ, показники народжуваності в Україні падають приблизно на 7% в рік з 2013 року, а повномасштабне російське вторгнення призвело до ще більшої кризи народжуваності. У липні 2024 року смертність в Україні втричі перевищила народжуваність.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Верховний комісар ООН з прав людини засудив російські обстріли цивільних обʼєктів в Україні

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua