Goodnews.ua


На фронті минулої доби сталися 117 боєзіткнень з росіянами

Июль 22
09:15 2024


На фронті минулої доби сталися 117 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 понеділка, 22 липня.

Вчора російська армія завдала по позиціях українських військ і населених пунктах три ракетні (4 ракети), 72 авіаційні удари (зокрема задіяв 100 КАБ) та 1542 удари дронами-камікадзе, здійснила 4621 обстріл позицій українських військ, 135 із них — із РСЗВ.

Авіаударів зазнали райони Вовчанська, Борщової, Липців, Колісниківки, Глибокого, Дехтярного, Білого Колодязя, Малих Проходів, Стариці Харківської області; Греківки, Макіївки, Надії Луганської області; Північного, Нью-Йорка, Торецька, Новоселівки Першої, Катеринівки, Олександрополя, Межового, Берестка, Костянтинівки, Розлива, Нескучного, Старомайорського, Урожайного, Вугледара, Вовчого, Желанного Донецької області; Степногірська Запорізької області; Тягинки, Тамариного, Бургунки Херсонської області.

Вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили пункт управління, склад боєприпасів, чотири артилерійські системи, два засоби ППО, радіолокаційну станцію та 15 районів зосередження особового складу і військової техніки росіян.

Читайте також: На фронті — 77 боєзіткнень, ЗСУ знешкодили понад 270 загарбників на Покровському напрямку

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом сталося 12 бойових зіткнень. Бої точилися в районах Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку війська РФ 11 разів атакували позиції Сил оборони.

Сили оборони відбивали ворожі штурмові дії біля Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку відбиті 11 російських атак неподалік Макіївки, Невського і Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили дев’ять штурмових дій поблизу Виїмки та Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку зупинені 13 спроб армії РФ прорвати оборону, зокрема в районах Часового Яру та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив вісім атак неподалік Північного, Залізного і Торецька.

На Покровському напрямку відбиті 39 наступальних і штурмових дій. Росіяни концентрували зусилля в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Калинового та Уманського Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки та Парасковіївки. Тут війська РФ сім разів намагалися прорвати оборону.

На Времівському напрямку російська армія здійснила один невдалий штурм. При цьому ворог надзвичайно активно застосовував штурмову і бомбардувальну авіацію, вдарив по районах Вугледара, Катеринівки, Урожайного, Старомайорського, Костянтинівки, Розлива, Нескучного, Времівки.

Читайте також: У розвідці переконані, що ворогу не вдасться скопіювати українські морські дрони

Тричі загарбники безуспішно штурмували позиції на Оріхівському напрямку, поблизу Роботиного і Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку ворог не полишає спроб вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій. Три невдалі штурми відбиті.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти зі своєї території, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ за минулу добу втратила в Україні ще 1050 військових.

Фото: Генштаб

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Павлограді унаслідок атаки РФ зросла кількість поранених до 64, один загиблий

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua