Goodnews.ua


Макрон закликав французів «не голосувати за крайнощі»

Июнь 22
12:54 2024


Президент Еммануель Макрон закликав французів не боятись його рішення про розпуск парламенту та взяти на себе відповідальність за країну, уникнувши крайнощів під час голосування.

Про це він заявив, виступаючи на святі Музики, організованому в Єлисейському палаці, передає Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

«Існують безконтрольні крайнощі, яких не можна допустити. Час бути відповідальними вже настав!» — наголосив президент Франції.

Він пояснив, що 9 червня йому довелось ухвалити дуже важке рішення, якого, однак, не потрібно боятися. Глава держави заявив, що впевнений у силі та інтелекті французького народу, який не дозволить, щоб хтось керував усупереч його волі, адже на цих виборах ідеться про новий «республіканський універсал», який має об’єднати Францію.

«Ми не хочемо країни, у якій всі розвернуті спинами один до одного! Ніякого сепаратизму! Ніякої мови ненависті!» — наполягає він.

Читайте також: По всій Франції пройшли демонстрації проти ультраправих

Макрон натякнув на можливі сценарії після виборів, а саме на перспективу співіснування його політичної сили з ультраправим «Національним об’єднанням» Марін Ле Пен, або ж створення коаліційного уряду, що об’єднає інші сили навколо президентського табору.

«Є багато розбіжностей, вагомих розбіжностей, і є багато жінок і чоловіків, яким доведеться керувати разом, незважаючи на ні на що», — пояснив він.

У Франції триває активна передвиборча кампанія.

Як повідомлялося, 30 червня у Франції відбудеться перший тур дострокових парламентських виборів.

Фото: gettyimages

Share

Статьи по теме

Останні новини

Защитник Бельгии — о свисте фанатов: Ехать 6 часов, чтобы оскорбить игроков – не выход

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua