Goodnews.ua


Командувач Нацгвардії відвідав бійців на Лиманському і Харківському напрямках

Июнь 27
13:57 2024


Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко відвідав бригади та підрозділи НГУ, які виконують бойові завдання на Лиманському та Харківському напрямках і вручив там нагороди.

Про це він поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

Командувач заслухав доповіді щодо оперативної обстановки в районі виконання завдань та ймовірний характер дій ворога.

За його словами, спілкуючись із командирами та військовослужбовцями він також ознайомився із питаннями, які пов’язані з процесом укріпленням фортифікаційних споруд, потребами забезпечення, організації зв’язку та використання БПЛА за умов застосування ворогом засобів РЕБ.

Також вони обговорили виконання оборонних завдань та проведення штурмових дій на певних ділянках, взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони.

Півненко вручив нагороди воїнам 1-ї, 3-ї, 5-ї, 12-ї та 13-ї бригад Нацгвардії, які відзначилися у боях, ефективно знищували російську техніку, проявили мужність, відвагу та героїзм, виконуючи бойові завдання на складних ділянках фронту.

Командувач підкреслив, що загалом 139 гвардійців відзначені відомчими та державними нагородами.

Він наголосив, що “військовослужбовці Національної гвардії стійко утримують свої позиції, попри чисельні ворожі обстріли та спроби вести наступальні дії з боку ворога».

Півненко поінформував, що «за тиждень артилеристи НГУ по лінії фронту виконали понад 2000 вогневих завдань, завдавши ударів по позиціях, складах і техніці окупантів».

«Досить високі результати мають наші підрозділи, які використовують дрони різного типу”, — зазначив командувач.

Загалом, “поєднуючи застосування усіх засобів ураження, гвардійці знищили більш як 30 одиниць ворожої бронетехніки, майже 100 автомобілів, 77 артилерійських систем, завдали ударів по місцях скупчення особового складу військ РФ”, — додав Півненко.

Читайте також: Із російського полону вдалося повернути понад 700 нацгвардійців — Півненко

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідали пункт управління однієї з механізованих бригад на Сіверському напрямку.

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Греції з липня запроваджують шестиденний робочий тиждень

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua