Goodnews.ua


Клименко — про події у Курській області: Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність

Август 20
21:29 2024


Дії України на території Курської області РФ показують, що українська держава є відповідальною країною.

Про це у коментарі журналістам у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, … отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна – це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій», — сказав він.

За його словами, тому військові дають їм свій запит, а вони передають військовим через поліцію і ДСНС все необхідне для цих людей.

«А це – люди, 90% їх – у віці 60+. Є онкохворі, є хворі на цукровий діабет, і вони не отримують ліки. І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію», — зазначив міністр.

Читайте також: Як живе Суджа – місто, яке нині контролюють українські військові

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії і витраті їхніх резервів.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ на сьогодні контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Share

Статьи по теме

Останні новини

Ворог вдарив по Мирнограду, коли рятувальники усували наслідки попереднього обстрілу

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua