Goodnews.ua


Китай подав скаргу до СОТ через тарифи Євросоюзу на електромобілі

Август 09
19:09 2024


Уряд Китаю заявив у п’ятницю, що подав скаргу до Світової організації торгівлі через тарифи Євросоюзу на електромобілі китайського виробництва.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що скарга має «захистити права та інтереси розвитку галузі електромобілів і співпраці в рамках глобальної зеленої трансформації». У відомстві вважають, що тарифи ЄС порушують правила СОТ і підривають глобальне співробітництво у сфері зміни клімату.

ЄС запровадив тимчасові тарифи до 37,6% на електромобілі, вироблені в Китаї, заявивши, що китайські виробники несправедливо отримують вигоду від державних субсидій. Китай заявляє, що його підтримка галузі електромобілів відповідає правилам СОТ.

Читайте також: Китай і Росія восени можуть перейти на бартерну торгівлю — Reuters

Китай та ЄС мають час до початку листопада, щоб спробувати вирішити свої розбіжності, після чого тарифи набудуть чинності.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року стало відомо, що Європейська комісія проводить розслідування стосовно ймовірних незаконних субсидій з боку уряду КНР китайським виробникам електромобілів. Розслідування має на меті захистити європейських виробників електрокарів від потоку дешевих китайських авто.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Бразилія та Китай просувають мирний план врегулювання війни в Україні, який вигідний Росії — ISW

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua