Goodnews.ua


Кіпр готовий допомогти з евакуацією у разі загострення ситуації на Близькому Сході

Август 03
19:54 2024


Кіпр заявив про готовність допомогти з евакуацією громадян, якщо війна між Ізраїлем та ХАМАСом пошириться на інші країни Близького Сходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Міністр закордонних справ Кіпру Константінос Комбос заявив, що влада підтримує зв’язок з дипломатичними представництвами країн, які можуть вирішити евакуювати своїх громадян через його територію, якщо війна Ізраїлю та ХАМАСу пошириться на сусідні країни.

Міністр додав, що відповідні служби були мобілізовані в рамках довготермінового плану дій з евакуації під назвою ESTIA.

Комбос сказав, що роль Кіпру полягає в тому, щоб «функціонувати як міст безпеки» у регіоні в разі масової евакуації громадян третіх країн з регіону Близького Сходу.

У 2023 році Кіпр був пунктом призначення для евакуйованих з Судану та Ізраїлю, а також третіх країн після початку війни Ізраїлю та ХАМАСу. Острівна держава також допомогла в евакуації десятків тисяч громадян третіх країн під час конфлікту Ізраїлю та Хезболли у 2006 році.

Читайте також: Ізраїль ліквідував ще одного командира ХАМАСу — Reuters

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні.

31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ганію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

США відправлять авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих атак з боку Ірану через вбивство високопоставленого лідера ХАМАСу в Тегерані на початку цього тижня.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Укрзалізниця планує закупити 20 електропоїздів корейського виробництва

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua