Goodnews.ua


Катар заявив про прогрес у перемовинах щодо припинення вогню у Газі

Июнь 21
16:43 2024


Прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані заявив, що у перемовинах щодо припинення вогню у секторі Гази досягнуто певного прогресу, однак між Ізраїлем та ХАМАСом залишаються розбіжності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Прем’єр Катару, чия країна є посередником у перемовинах між Ізраїлем та ХАМАСом разом із Сполученими Штатами та Єгиптом, сказав, що «у ситуації є певний прогрес».

Під час візиту до Іспанії прем’єр Катару, який також є міністром закордонних справ, розповів, що посередники провели «послідовні зустрічі» із керівництвом угруповання ХАМАС у спробах подолати розбіжності.

«Не може бути так, щоб одна сторона конфлікту прийняла бачення іншої сторони», — зауважив він, додавши, що рішення «має ґрунтуватися на компромісах між двома сторонами».

Читайте також: Вірменія визнала Палестинську державу

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оприлюднив триетапний план Ізраїлю, підтриманий Штатами, щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників.

В Ізраїлі допустили тимчасове призупинення війни з бойовиками ХАМАСу на 42 дні, але не погодилися на повне завершення бойових дій.

Єгипет та Катар заявили 11 червня, що отримали відповідь від палестинських угруповань на план США, не надавши додаткових подробиць.

Фото: EPA/UPG

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Переедание — это ваша попытка заставить свое тело не чувствовать»

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua