Goodnews.ua


Канада поки не планує відновлювати місію військових інструкторів в Україні

Июнь 18
01:59 2024


Уряд Канади вважає, що поки не настав час для відновлення місії військових інструкторів в Україні – на тлі вагань серед союзників по НАТО щодо такого кроку.

Про це заявив журналістам у понеділок міністр оборони країни Білл Блер за результатами міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Мали місце обговорення місії НАТО для посилення підготовки (українських військових – ред.). Наразі, на мій погляд, обставини не сприяють розгортанню канадських інструкторів в Україні», — зауважив Блер.

Читайте також: Латвія передала Україні першу партію безпілотників в рамках «коаліції дронів», ще одна — на підході

У цьому зв’язку він висловив переконання, що зараз існує «цілком зрозуміле занепокоєння щодо розширення навчальної місії в Україні».

Як повідомлялося, Канада з 2015 року допомогла підготувати понад 40 тисяч українських солдатів на полігонах у західній частині України. Безпосередньо перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну в лютому 2022 року Канада вивела свій навчальний контингент. Інструктори переїхали до Британії та Польщі, щоб відновити роботу з українськими військовими підрозділами.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Масована ракетна атака: влучання в «Охматдит», жертви та зруйновані будинки

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua