Goodnews.ua


Ізраїль завдав удару по скупченню бойовиків у коледжі агентства ООН

Июнь 24
03:14 2024


Вісім палестинців загинули в неділю в результаті ізраїльського авіаудару по навчальному коледжу поблизу міста Газа, повідомили палестинські свідки, тоді як ізраїльські танки просунулися далі в південне місто Рафах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами свідків, удар припав на частину професійно-технічного коледжу, яким керує Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), що надає допомогу сім’ям переселенців.

Фотокор Reuters побачив повністю зруйнований малоповерховий будинок і тіла, загорнуті в ковдри, що лежали біля дороги.

За даними ізраїльських військових, це місце, яке, за їхніми словами, в минулому слугувало штаб-квартирою UNRWA, нині використовується бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду. Перед ударом були вжиті запобіжні заходи, щоб зменшити ризик заподіяння шкоди цивільному населенню.

«Сьогодні вранці (у неділю) винищувачі ЦАХАЛу під керівництвом розвідки завдали удару по об’єктах терористичної інфраструктури, у яких діяли терористи ХАМАСу та Ісламського джихаду, – ідеться в заяві військових. – Це ще один приклад систематичного використання ХАМАСом цивільної інфраструктури й цивільного населення як живого щита для своєї терористичної діяльності».

Читайте також: Поблизу Рафаха обстріляли наметовий табір біженців, Ізраїль заперечує причетність

За словами ізраїльтян, вони продовжують «цілеспрямовані операції, що ґрунтуються на розвідданих» у районі Рафаха, виявили там склади зброї і тунелі й ліквідували кількох палестинських бойовиків.

Як повідомлялося, низка країн Заходу, зокрема й США застерігають Ізраїль, що воєнна операція у Рафаху може призвести до членних жертв серед цивільного населення, яке все ще залишається там після переселення з інших регіонів Гази, де тривають бойові дії.

Фото: АА

Share

Статьи по теме

Останні новини

Стало известно, почему Барселона назначила Флика вместо Хави

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua