Goodnews.ua


Із Донеччини неможливо релокувати шахти, але обладнання вивозять — ОВА

Октябрь 08
11:43 2024


Вугледобувні підприємства неможливо релокувати з Донеччини, але зараз працює програма релокації шахтного обладнання.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила директорка Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОВА Тетяна Тараненко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

За її словами, більшість промислових підприємств було релоковано з Донеччини на початку повномасштабної військової агресії Росії, але вугледобувні та великі машинобудівні підприємства релокувати неможливо. Тому у безпечні регіони релокують спеціальне обладнання з цих підприємств.

«Потрібно розуміти, що є деякі промислові підприємства, які просто фізично, технічно майже неможливо релокувати. Це такі, як вугледобувні та великі машинобудівні. По можливості вживаються заходи щодо релокації вугледобувного обладнання. Це є, і ця програма існує, і вона працює, наскільки це можливо у наших умовах», — заявила Тараненко.

Читайте також: Підземні роботи у шахтах Донеччини з 2022 року опанували понад 500 жінок — ОВА

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ. Область має найбільшу протяжність лінії фронту — близько 300 км.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Донеччина втратила майже 100% своєї металургійної галузі та 40% — вуглевидобувної.

Share

Статьи по теме

Останні новини

В Украине вышла новая версия приложения «Резерв+»

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua