Goodnews.ua


Італія хоче, щоб Україна залишалася в центрі міжнародного порядку денного — МЗС

Июнь 15
21:33 2024


Розв’язана Росією війна може закінчитися будь-якої миті, якщо вона припинить агресію, а справедливий мир не може означати капітуляцію України та продовження окупації її території військами РФ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив під час пленарного засідання Саміту миру у швейцарському Бюргенштоці.

“Позиція італійського уряду зрозуміла. Італія хоче, щоб Україна залишалася в центрі національного та міжнародного порядку денного. Наша політична мета – справедливий мир. Ми не воюємо з Росією, але, на жаль, від Путіна немає жодних ознак щодо досягнення миру. Фактично, ця війна може закінчитися будь-якої миті, якщо Росія припинить свою агресію проти України та відновить територіальну цілісність України. Справедливий мир не може означати капітуляцію України та продовження окупації її території Росією”, — наголосив він.

Таяні також зазначив, що Італія налаштована підтримувати відбудову України й готова прийняти Конференцію з відновлення у 2025 році.

Читайте також: Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги з ППО — глава МЗС

“Сьогодні ми також маємо працювати разом над трьома ключовими напрямками для майбутнього України: ядерною безпекою, продовольчою безпекою та звільненням військовополонених і поверненням депортованих українських дітей”, — резюмував глава МЗС Італії.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток сьогодні розпочався перший Саміт миру за участі 101 делегації з різних країн та міжнародних організацій. Головними питаннями для обговорення є три складові української Формули миру: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими й повернення викрадених українських дітей.

Фото: ANSA

Share

Статьи по теме

Останні новини

Глава Естонії: Потрібне реформування Радбезу ООН для «делегітимізації агресії як інструменту управління»

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua