Goodnews.ua


Індонезія просить Apple і Google заблокувати китайський застосунок Temu

Октябрь 13
10:47 2024


Уряд Індонезії для захисту вітчизняного бізнесу звернувся до Apple та компанії Alphabet, що володіє Google, із проханням заблокувати в їхніх магазинах застосунків китайську платформу електронної комерції Temu, щоб її неможливо було завантажити у країні.

Про це з посиланням на індонезійського міністра зв’язку Буді Арі Сетіаді повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Цей крок спрямований на превентивний захист малого та середнього бізнесу країни від дешевих продуктів, які пропонує Temu», — сказав Буді.

За його словами, влада Індонезії ще не фіксувала будь-які транзакції своїх резидентів на китайській платформі, проте швидке зростання Temu, що пропонує товари з великими знижками, викликало пильну увагу.

«Бізнес-модель Temu, яка з’єднує покупців безпосередньо з заводами в Китаї, щоб вони отримували найнижчу ціну на необхідну продукцію, є нездоровою конкуренцією», — зазначив міністр.

Він додав, що уряд Індонезії повинен захищати мільйони вітчизняних малих і середніх підприємств, існуванню яких загрожує зростаючий імпорт дешевої китайської продукції, чому значною мірою сприяє електронна комерція.

Торік Індонезія змусила китайську соцмережу TikTok закрити свою службу електронної комерції в країні, щоб захистити дані місцевих продавців і покупців.

Через кілька місяців TikTok придбав контрольний пакет акцій індонезійського технологічного конгломерату GoTo’s та відкрив новий підрозділ електронної комерції, щоб залишитися на найбільшому ринку електронної торгівлі в Південно-Східній Азії.

Обсяги електронної торгівлі в Індонезії стрімко зростають і, за прогнозами, до 2030 року індустрія електронної комерції в країні збільшиться до $160 мільярдів із $62 мільярдів у 2023 році.

Маркетплейс Temu, яким керує китайська компанія електронної торгівлі PDD Holdings, працює у понад 50-ти країнах світу, серед яких США, Австралія, Франція, Німеччина та Південна Африка.

Читайте також: Непал скасував заборону на TikTok

Temu пропонує споживчі товари зі значними знижками, які здебільшого доставляються споживачам безпосередньо з підприємств у Китаї. Це дозволило йому стати популярним серед споживачів, але також спровокувало низку судових позовів.

Як повідомляв Укрінформ, Китай вивчає можливість запровадження нових торговельних обмежувальних заходів проти Тайваню.

Фото: Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Бериславі на Херсонщині через атаку ворожого дрона поранені двоє людей

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua