Goodnews.ua


Індія має відігравати активнішу роль у завершенні війни в Україні, якщо хоче до Радбезу ООН — посол

Сентябрь 11
14:02 2024


Індія повинна відігравати більш активну роль у припиненні війни Росії в Україні, якщо вона хоче отримати постійне місце в Раді безпеки ООН.

Як передає Укрінформ, про це сказав посол України в Індії Олександр Поліщук, повідомляє Bloomberg.

Україна хоче, аби Індія «модерувала» переговори між двома воюючими країнами, використовуючи свої зв’язки із Росією, щоб переконати Москву приєднатися до мирних переговорів, заявив Поліщук.

За словами посла, Україна запропонувала Індії провести другий Саміт миру до листопада 2024 року, щоб припинити війну. Однак наразі неясно, чи погодиться на таку пропозицію Нью-Делі. Поліщук зауважив, що Індія не повинна задовольнятися роллю листоноші, «який передає повідомлення між Україною та Росією», а має відігравати більш «надійну роль».

«Якщо Індія прагне отримати постійне місце у Раді безпеки ООН, щоб служити власним інтересам, вона встановлює планку занадто низько», – вважає Поліщук.

Читайте також: Австрія готова стати майданчиком для переговорів між Україною та РФ — канцлер

Як повідомляв Укрінформ, у неділю стало відомо, що впродовж 10 та 11 вересня радник з національної безпеки прем’єр-міністра Індії Аджит Довал відвідає Москву, щоб обговорити «мирні зусилля», щодо війни Росії проти України.

Фото: VOA

Share

Статьи по теме

Останні новини

Браун: Роналду мог бы вернуться в МЮ и попытаться сгладить то неприятное расставание

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua