Goodnews.ua


«Хезболла» заявила, що Ізраїль «перетнув червоні лінії», і відповідь «неминуча»

Август 01
23:30 2024


Лідер «Хезболли» Хасан Насралла в четвер заявив, що війна з Ізраїлем «вступила в нову фазу», а відповідь за вбивство Ізраїлем військового керівника «Хезболли» Фуада Шукра в Бейруті «неминуча».

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Виступаючи перед натовпом прихильників, які зібралися на похорон Шукра, Насралла заявив, що «Хезболла» розглядає «реальну, вивчену» відповідь на атаку, а не символічну.

Ізраїль «перетнув червоні лінії», і відповідь «неминуча», сказав Насралла, додавши, що регіональна ескалація залежатиме від реакції Ізраїлю на майбутню відплату.

Тим часом, прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готується до удару у відповідь з боку Ірану та його союзників.

«Ізраїль дуже готовий до будь-якого сценарію — як оборонного, так і наступального. Ми стягнемо дуже високу ціну за будь-який акт агресії проти нас», — сказав він, повідомила його канцелярія.

Ізраїльські військові заявили, що «точного удару» по Шукру було завдано у відповідь на напад, в результаті якого в суботу загинули 12 дітей, які грали у футбол в Мадждал-Шамсі на окупованих сирійських Голанських висотах.

Читайте також: Ізраїль підтвердив ліквідацію військового командира ХАМАС Мухаммада Дейфа

За словами ізраїльських військових, Шукр керував численними атаками на ізраїльські об’єкти і був відповідальним за напад у Мадждал-Шамсі.

«Хезболла» заперечує свою відповідальність за цей інцидент. У своїй промові Насралла повторив це заперечення і сказав, що «Хезболла» визнала б «помилку», якби ракета дала осічку.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок увечері ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану – Бейруту, в результаті чого загинув Фуад Шукр.

Наступного дня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Його загибель Ізраїль офіційно не визнав.

В четвер Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію командира військового крила терористичного угруповання ХАМАС Мухаммада Дейфа.

Фото з відкритих джерел

Share

Статьи по теме

Останні новини

Что такое потница и почему она появляется

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua