Goodnews.ua


Харківщина отримала від іноземних волонтерів машину розмінування Bojena 5

Октябрь 27
06:49 2024


Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області отримали нову машину механізованого розмінування Bojena 5 від чеських і словацьких волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС України.

«До процесу придбання та передачі цієї машини активно долучились громадські організації Чеської Республіки Team 4 Ukraine і Dárek pro Putina, Словацької Республіки — Mier Ukrajine, а також українська громадська організація «Народна самооборона Львівщини», — йдеться у повідомленні. 

Координацію і взаємодію між всіма учасниками забезпечило керівництво та працівники Державного бюро розслідувань.

На церемонії передачі цієї машини були присутні директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький та начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

Астахов подякував всім, хто долучився до передачі цього автомобіля, тому що на сьогодні Харківщина дуже забруднена вибухонебезпечними предметами. 

«Як наші воїни звільняють територію від ворогів, ця машина буде метр за метром знищувати вибухові пристрої, залишені для терору населення України та допоможе наблизити перемогу нашої країни над окупантом», — зазначив він.

Читайте також: Механізоване розмінування зменшило кількість поранень серед саперів уп’ятеро — МВС

У ДСНС нагадали, що з початку збройної агресії Росії піротехнічні підрозділи ДСНС України очистили територію Харківщини площею понад 9738 га та знешкодили 104405 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомлялося, на Харківщині від початку вторгнення РФ через підриви загинуло 92 цивільних, понад 250 — травмувалися.

Фото: ДСНС Харківщини

Share

Статьи по теме

Останні новини

Російські війська вночі та вранці 37 разів обстріляли Сумщину, є поранений

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua