Goodnews.ua


Гарріс представила економічну програму, що передбачає заборону завищувати ціни

Август 17
02:40 2024


Кандидатка на посаду президента США Камала Гарріс представила у пʼятницю свою економічну програму, яка передбачає заборону завищувати ціни на товари й послуги.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, Гарріс озвучила на мітингу в Північній Кароліні положення програми, які будуть пріоритетними в перші сто днів її президентства в разі перемоги на виборах.

«Разом ми побудуємо те, що я називаю економікою можливостей, — сказала вона. — Економіку, де кожен може конкурувати й мати реальний шанс на успіх. Кожен, незалежно від того, хто він є, з чого він починає, має можливість творити достаток для себе і своїх дітей».

Озвучені наміри передбачають заборону на завищення цін по всій країні (Федеральна торгова комісія та прокуратури штатів змушені будуть розслідувати, як корпорації наживаються на споживачах, піднімаючи ціни заради прибутків), пропозиції щодо подолання дефіциту житла шляхом будівництва нових об’єктів та надання підтримки на перший внесок для тих, хто вперше купує житло, а також розширення податкового кредиту на дітей.

За словами Гарріс, вона скоротить «непотрібну бюрократію та зайву регуляторну тяганину, одночасно захищаючи споживачів і створюючи стабільне бізнес-середовище з послідовними та прозорими правилами гри».

«Ключем до створення цієї економіки можливостей є розбудова нашого середнього класу. Це дуже важливо», — додала вона.

Вона розкритикувала кандидата від республіканців Дональда Трампа за його економічну програму, заявивши, що вона фактично запровадить «національний податок з продажів» на товари першої необхідності, що імпортуються з-за кордону.

Читайте також: Гарріс випереджає Трампа у п’яти з семи ключових штатів

«Це спустошить американців. Це означатиме підвищення цін майже на всі ваші щоденні потреби», — сказала вона, уточнивши, що йдеться про «податок Трампа на газ, податок Трампа на їжу, податок Трампа на одяг, податок Трампа на ліки, що відпускаються без рецепта».

Трамп пообіцяв 60-відсоткове мито на всі китайські товари, 100-відсоткове — на імпортні автомобілі й 10-відсоткові мита на всі іноземні товари в цілому.

Гарріс також негативно висловилася про бажання Трампа знизити податки для мільярдерів і корпорацій.

Кампанія Трампа у пʼятницю розкритикувала програму Гарріс, прирівнявши її до соціалістичної політики в таких країнах, як Куба і Венесуела. Особливо критично у Трампа поставилися до заборони на завищення цін як до форми цінового контролю з боку уряду.

Як повідомляв Укрінформ, команда Гарріс визначилася з кількістю та часом проведення телебатів.

Фото: © twitter/Vice President Kamala Harris

Share

Статьи по теме

Останні новини

Звезда Ливерпуля собирается приобрести французский клуб

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua