Goodnews.ua


Фонд гарантування виставив на повторні торги пул кредитів «МР Банку»

Июль 22
17:17 2024


Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про проведення повторного аукціону з продажу пулу активів АТ «МР Банк», що перебуває у процесі ліквідації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ФГВФО. 

«6 серпня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «МР Банк», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту GL1N426330 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, а також дебіторська заборгованість і майнові права за дебіторською заборгованістю фізичних осіб (загалом 34538 угод)», — йдеться у повідомленні.

Початкова ціна лоту становить 64,4 млн грн. Більшість активів у пулі є беззаставними, лише 39,9% портфеля забезпечено фінансовою порукою.

У Фонді підкреслюють, що всі активи, включені до пулу, вже пропонувались на попередніх торгах, але залишилися непроданими. Переважна більшість портфеля характеризується простроченням боргу, що перевищує один рік.

Читайте також: Фонд гарантування проведе аукціони з продажу майна Промінвестбанку

Торги проводитимуться за принципом гібридного голландського аукціону. До участі допускаються як юридичні, так і фізичні особи, окрім самих боржників, їх поручителів та суб’єктів, пов’язаних з державою-агресором.

«Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «МР Банк», — наголошують у Фонді.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у червні виставляв на продаж у системі Prozorro.Продажі міжгалузевий пул активів семи банків, до складу яких входив АТ «МР Банк».

Share

Статьи по теме

Останні новини

Корпусні меблі: сучасні рішення для вашого інтер’єру

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua