Goodnews.ua


Ердоган зустрівся з Путіним, говорили про хід війни

Октябрь 23
23:07 2024


Президент Туреччини зустрівся в Казані з президентом Росії. У ході зустрічі сторони обговорили хід російсько-української війни. Деталі розмови не розкриваються.

Про це повідомляє директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

“Під час зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Туреччиною та Росією, хід українсько-російської війни, напади Ізраїлю, що поширюються в регіоні, а також регіональні та глобальні проблеми”, — повідомили в директораті.

Президент Ердоган запросив Путіна відвідати Туреччину та пообіцяв докласти зусиль для розв’язання проблем банківських платежів між двома країнами.

“Минулого тижня ми передали вашій делегації перелік продуктів, які не входять у сферу дії санкцій і не несуть комерційного ризику. Ми сподіваємося, що домовленість щодо списку буде досягнута», — сказав Ердоган.

Переговори тривали близько години. На них також були присутні міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, міністр енергетики та природних ресурсів Альпарслан Байрактар, міністр торгівлі Омер Болат, очільник директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун, директор Національної розвідувальної організації (MİT) Ібрагім Калін, головний радник із зовнішньої політики та безпеки Президенту Акіф Чагатай Килич та заступнику голови Партії справедливості та розвитку та спікер партії Омеру Челік.

Як повідомляв Укрінформ, у російській Казані 22 жовтня стартував 16-й саміт БРІКС, за участю країн з економіками, що розвиваються та демонструють зростаючий вплив незахідного світу. Але партнери Москви з Китаю, Індії, Бразилії та арабського світу закликають правителя РФ Володимира Путіна знайти спосіб покласти край війні в Україні.

У вересні цього року ЗМІ повідомили, що Туреччина подала заявку на вступ у БРІКС, але в Анкарі офіційно не підтвердили цю інформацію.

Фото архівне / РИА Новости

Share

Статьи по теме

Останні новини

На Київщині ППО працювала по ворожих безпілотниках, було чути вибухи

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua