Goodnews.ua


Дружину прем’єра Іспанії викликали до суду для свідчень у кримінальній справі

Июнь 05
05:13 2024


Суддя нижчої інстанції викликав дружину прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса — Бегонью Гомез — для надання свідчень у рамках кримінального розслідування.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Гомез має дати свідчення 5 липня в рамках розслідування звинувачень у використанні нею свого становища для впливу на бізнес-угоди, повідомив у вівторок мадридський суд.

Гомес ще не виступала публічно з приводу даної справи, але Санчес неодноразово називав це «наклепницькою кампанією», спрямованою на те, щоб зашкодити лівому коаліційному уряду Іспанії, очолюваному його Соціалістичною партією.

Розслідування ґрунтується на звинуваченнях проти Гомес, висунутих організацією Manos Limpias («Чисті руки»). 

Прокуратура Іспанії рекомендувала припинити розслідування, але провінційний суд постановив, що суддя нижчої інстанції може продовжити розслідування.

Читайте також: Агресія Росії триває, тому зараз треба посилити допомогу Україні — прем’єр Іспанії

49-річна Гомез не обіймає державних посад і не є активною політичною діячкою. Вона вивчала маркетинг і була залучена до проєктів зі збору коштів та неурядових організацій.

Як повідомляв Укрінформ, у той же день, коли іспанський суд розпочав попереднє розслідування щодо можливого вчинення Бегоньєю Гомез корупційних дій, Педро Санчес заявив, що вирішив на кілька днів відмовитися від виконання своїх обов’язків.

Через 5 днів він повідомив, що після роздумів вирішив продовжити роботу на чолі уряду.

Фото: EPA

Share

Статьи по теме

Останні новини

Матвиенко — лучший игрок матча Болонья — Шахтер в Лиге Чемпионов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua