Goodnews.ua


Чоловіка без документів поліція може затримати до трьох годин для встановлення особи — Вигівський

Май 24
10:44 2024


Якщо під час перевірки поліцейським у громадянина відсутні і військово-облікові документи, і документи, що посвідчують особу, то правоохоронець може здійснювати адмінзатримання для встановлення особи, але не більш ніж на 3 години.

Про це голова Національної поліції України Іван Вигівський заявив у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на питання щодо дій поліцейських у ситуації, коли на виході з магазину до чоловіка підійшли працівники поліції і попросили показати військові документи, але в нього з собою немає цих документів і навіть телефону, передає Укрінформ.

«Якщо під час перевірки у особи відсутні військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, поліцейський може здійснювати адміністративне затримання для встановлення особи. Воно може тривати не більш як три години», — зазначив він.

За його словами, насамперед під час перевірки документів у особи поліцейському необхідно встановити, що саме відсутнє.

«Наприклад: у громадянина є документ, що посвідчує його особу, проте відсутній військово-обліковий документ. В такому випадку поліцейський документує цей факт, після чого з метою надання правової оцінки діям особи матеріали надсилає до ТЦК та СП. Це у випадку, якщо звернення ТЦК та СП до підрозділу поліції щодо доставлення саме цієї особи не надходило», — заявив Вигівський.

Голова НПУ поінформував, що якщо до підрозділу поліції в установленому порядку від ТЦК та СП надходило звернення щодо особи, тоді у поліцейського виникає право на здійснення адміністративного затримання цього громадянина та доставлення його до відповідного ТЦК та СП.

Читайте також: Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися на фото/відео — Вигівський

Як повідомлялося, Вигівський заявив, що спілкування з поліцією та ТЦК щодо мобілізації обов’язково має фіксуватися на фото і відео, і що за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності.

Фото: npu.gov.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Полиция предотвратила массовую драку болельщиков на Евро-2024: итальянцы были вооружены бомбами

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua