Goodnews.ua


Чернігівський медцентр сучасної онкології відбудували за кошти United24

Ноябрь 24
15:04 2023

За кошти, зібрані через платформу United24, відбудовано Чернігівський медцентр сучасної онкології.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час окупації Чернігівської області, коли на околицях Чернігова йшли бої, вибуховими хвилями та осколками мін був пошкоджений і цей медзаклад, зокрема центральний шестиповерховий хірургічний корпус: вибиті вікна, частково пошкоджені дах та стіни, а також діагностична апаратура.

Робота центру відновилася у квітні торік. Вікна довелося закрити стелажами і плівкою, дах — перекрити руберойдом. Лікарі працювали у будівлі, яка була в аварійному стані, розповів в.о.генерального директора медзакладу Олександр Заїка.

«Відомий німецький виробник Bayer перерахував через фандрейзингову платформу United24 1 300 000 євро на відновлення та оснащення медичних закладів України. За рішенням комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я частину цих коштів, а саме 26 млн 784 тис. грн, спрямовано на відновлення Чернігівського медичного центру сучасної онкології», — зазначають у МОЗ.

Читайте також: В Україні повністю або частково відновили 848 медзакладів, зруйнованих росіянами

Відновлення медцентру розпочалося на початку цього року.

Нині медзаклад приймає багато пацієнтів.

Як повідомлялося, за кошти, зібрані через United24, відбудовано рентгенвідділення Чернігівської міської лікарні № 3. Медзаклад став першим проєктом United24 з відновлення медичної інфраструктури.

Фото: МОЗ

Share

Статьи по теме

Останні новини

Атлетико готов продать основного вратаря

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua