Goodnews.ua


Британський IT-бізнесмен Майк Лінч зник безвісти на яхті, затонулій біля берегів Італії

Август 20
01:18 2024


Одна людина загинула і шестеро зникли безвісти, в тому числі британський технологічний бізнесмен Майк Лінч, після того, як суперяхта Bayesian потрапила в сильний шторм і затонула біля берегів Сицилії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Вітрильник під британським прапором стояв на якорі неподалік від берега в порту Портічелло, коли на нього обрушилася стихія, йдеться в заяві берегової охорони Італії.

До того, як судно пішло на дно, 15 людям удалося врятуватися в тому числі дружині Майка Лінча, Анджелі Бакарес, яка була власницею яхти.

Італійська берегова охорона повідомила, що зниклі були громадянами Великої Британії, США та Канади. Ті, хто вижив, розповіли, що Лінч організував поїздку для своїх колег по роботі.

Зараз водолази обстежують уламки судна Bayesian, які лежать на глибині 49 метрів.

Читайте також: На грецькому острові кілька днів шукають зниклого британського телеведучого

59-річний Майк Лінч — один з найвідоміших британських підприємців у сфері високих технологій. Він створив найбільшу в країні фірму з розробки програмного забезпечення Autonomy на основі своїх новаторських досліджень у Кембридзькому університеті, через що його називали британським Біллом Гейтсом. У 2011 році він продав фірму компанії HP за 11 мільярдів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, уранці в понеділок поблизу італійського міста Палермо затонув 50-метровий вітрильник. Судно із 22 людьми на борту пішло на дно після того, як у цьому районі зафіксували торнадо.

Фото: Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

АРМА шукає оцінювачів та управителів для арештованого майна Павла Фукса

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua