Goodnews.ua


Болгарія, Греція та Румунія домовились спростити перекидання військ та техніки

Июль 11
20:59 2024


Міністри оборони Болгарії, Греції та Румунії на полях Вашингтонського саміту НАТО підписали листа про наміри щодо створення «коридору військової мобільності», покликаного спростити рух військової техніки та військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Румунії.

«Міністр національної оборони Румунії Анхель Тилвар підписав лист про наміри щодо створення коридору військової мобільності між Румунією, Болгарією та Грецією в середу, 10 липня, під час церемонії, що відбулася в рамках Вашингтонського саміту», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ініціатива знаменує значний прогрес у зміцненні можливостей країн НАТО щодо оборони та стримування в регіоні.

У контексті саміту НАТО у Вільнюсі 2023 року офіційні особи погодилися з необхідністю консолідації стримування та оборони Альянсу шляхом ухвалення нових планів оборони та прискорення військової адаптації. Ця адаптація включає здатність збільшувати війська та обладнання та надавати матеріально-технічну підтримку шляхом сприяння транскордонному транзиту військ та можливостей навіть у мирний час.

Проєкт спрямований на покращення транспортних коридорів для задоволення вимог військової мобільності шляхом створення певних маршрутів постачання (автомобільних та залізничних) між державами-учасницями, зменшення бюрократії у мирний час та максимального підвищення ефективності у надзвичайних та кризових ситуаціях відповідно до ініціатив НАТО та національних ініціатив.

Читайте також: Додатковий Patriot і безпека Чорного моря: Україна та Румунія підписали безпекову угоду

Лист про наміри, підписаний Грецією, Болгарією та Румунією, тісно пов’язаний з пріоритетами НАТО щодо забезпечення колективної оборони, покращення можливостей швидкого реагування та підвищення оперативної сумісності між країнами-членами, сприяючи справедливому розподілу тягаря між членами Альянсу.

«Тісна співпраця з Болгарією та Грецією дозволить нам більш ефективно реагувати на поточні та майбутні виклики безпеці. Ми продовжимо переговори та залишатимемося відкритими для інших подібних ініціатив, які призведуть до консолідації ролі Румунії у Північноатлантичному альянсі» , – наголосив Тилвар.

Як повідомлялося, цього тижня у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Фото: MApN

Share

Статьи по теме

Останні новини

Усик спрогнозировал, кто победит в бою Джошуа — Дюбуа

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua