Goodnews.ua


Блінкен обговорив підтримку України з новим главою МЗС Британії

Июль 05
23:43 2024


Державний секретар США Ентоні Блінкен поспілкувався в п’ятницю з новим міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі, обговоривши з ним ключові зовнішньополітичні питання, в тому числі підтримку України.

Про це повідомили за результатами переговорів у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен і міністр Леммі підкреслили важливість довготривалих особливих відносин між США й Великою Британією у відповіді на найгостріші глобальні виклики, в тому числі досягнення негайного й довготривалого припинення вогню в Газі та підтримку України проти жорстокої агресії РФ»,- підкреслили в американському відомстві.

При цьому, держсекретар США привітав свого британського колегу з призначеннями та наголосив, що з нетерпінням чекає зустрічі з ним на саміті НАТО в Вашингтоні наступного тижня.

Читайте також: Вибори у Британії: попри програш консерваторів, підтримка України не ослабне

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, перемогу на яких отримала Лейбористська партія. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер, який почав формувати свій кабінет. Зокрема, новим міністром закордонних справ Сполученого Королівства в уряді Стармера став Девід Леммі, який замінить на цій посаді Девіда Кемерона.

Фото ілюстративне

Share

Статьи по теме

Останні новини

Историческое повышение налогов в Украине: комитет Рады одобрил законопроект

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua