Goodnews.ua


Байден на відкритті саміту НАТО закликав до збільшення оборонного виробництва

Июль 10
20:46 2024


Росія за підтримки Китаю, Північної Кореї та Ірану нарощує виробництво озброєння, боєприпасів та військової техніки, і НАТО має також збільшити своє оборонне виробництво, щоб не відстати та бути спроможним реагувати на загрози та забезпечувати колективну безпеку.

Про це заявив президент США Джозеф Байден під час відкриття ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні у середу.

«На нашому саміті два роки тому ми започаткували план модернізації нашого стримування і нашої оборони. І сьогодні ми повинні запитати себе, що далі? Як ми можемо продовжувати робити цей щит сильнішим? Однією з відповідей має бути зміцнення нашої промислової бази. Зараз Росія перебуває у режимі воєнного часу у питанні оборонного виробництва. Вони значно нарощують виробництво зброї, боєприпасів і транспортних засобів, і роблять це за допомогою Китаю, Північної Кореї та Ірану. На моє переконання, ми не можемо допустити, щоб Альянс відставав», — сказав він.

Поруч з цим, Байден позитивно відзначив той факт, що «сьогодні всі члени НАТО беруть на себе зобов’язання розширювати нашу промислову базу і наш промисловий потенціал, як і наші зобов’язання щодо витрат на оборону».

«Це – дуже важливий крок для підтримання нашої безпеки. Вперше в історії кожна країна НАТО зобов’язується розробляти плани оборонного виробництва у себе вдома. Це означає, що як Альянс ми станемо більш інноваційними і конкурентоспроможними… Знаєте, нас ніхто не перевершить, нас ніхто не може перевершити, коли йдеться про нашу готовність», — заявив американський президент.

Читайте також: ЗСУ вже влітку літатимуть на F-16 — заява США, Нідерландів та Данії

Він також наголосив, що ці нові зобов’язання «надсилають світу чіткий сигнал про те, що кожен член НАТО зобов’язується робити свій внесок у збереження потужності Альянсу».

«Ми можемо і будемо захищати кожен дюйм території НАТО, і ми будемо робити це разом. І те, що ми інвестуємо в нашу майбутню силу задля забезпечення готовності НАТО до будь-яких загроз, з якими ми зіткнемося, має бути чітким сигналом, який ми надсилаємо світові», — сказав Байден.

Як повідомлялося, цього тижня у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Он посчитал, что я не заслуживаю медали»: Карлтон Коул рассказал об обиде на Моуриньо

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua