Goodnews.ua


Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по місцях зосередження росіян

Сентябрь 03
08:36 2023

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і три — по зенітно-ракетних комплексах російських військ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два склади боєприпасів, два пункти управління та зенітно-ракетний комплекс ворога.

За добу росіяни завдали два ракетні та 49 авіаційних ударів, здійснили 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені цивільні. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби на фронті сталось 30 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін.

Читайте також: Для України наразі немає загрози від «вагнерівців» у Білорусі – Буданов

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі Чугунівки Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. Це, зокрема Хрінівка, Карповичі, Леонівка, Грем’яч Чернігівської області, Зноб-Трубчевська, Кисла Дубина, Кіндратівка, Водолаги, Запсілля, Тур’я Сумської області та Верхня Писарівка, Вовчанськ, Охрімівка, Бударки, Григорівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку армія РФ завдала авіаційного удару в районі М’ясожарівки Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали Кам’янка та Берестове Харківської області.

Читайте також: Британська розвідка розповіла про ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Чернещини Харківської області, Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області, Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Григорівка, Сіверськ, Званівка, Спірне, Федорівка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ завдали авіаційних ударів в районах Хромового, Іванівського, Ступочків та Білої Гори Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Міньківка, Богданівка, Бахмут, Червоне, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі східніше Сєверного Донецької області. Ворог обстріляв з артилерії понад 10 населених пунктів, серед них Невельське, Сєверне, Новоолександрівка, Керамік, Бердичі Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Завдав артилерійських обстрілів по понад 10 населених пунктах, серед них Красногорівка, Гостре, Мар’їнка, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські загарбники завдали авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського Донецької області, обстріляли з артилерії Вугледар, Новоукраїнку, Шахтарське, Золоту Ниву, Урожайне та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Новоданилівки і Роботиного Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Новодарівка, Ольгівське, Чарівне, Павлівка, Кам’янське, Плавні Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів в районах Одрадокам’янки та Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Саблуківка, Одрадокам’янка, Львове, Микільське, Ромашкове та Велетенське Херсонської області.

Читайте також: ЗСУ прорвали першу лінію російської оборони, далі на ворога чекають несподіванки – Тарнавський

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 3 вересня 2023 року ліквідували близько 264 тисяч 660 російських агресорів, і ще 600 осіб — за останню добу.

Share

Статьи по теме

Останні новини

В Украине увеличилось количество миллионеров

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua