Goodnews.ua


Авдіївський напрямок: Сили оборони відбили п’ять ворожих атак і закріпилися на нових рубежах

Февраль 19
13:52 2024


На Авдіївському напрямку українські військові закріпилися на нових рубежах оборони та успішно відбивають спроби російських загарбників розвинути наступ.

Як передає Укрінформ, про це командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

За його словами, на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак ворога в районах Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського. Тут українські військові закріпилися на нових рубежах оборони та успішно відбивають спроби росіян розвинути наступ.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки. Там ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону.

За словами Тарнавського, на Запорізькому напрямку війська РФ 10 разів намагались атакувати позиції Сил оборони у районі Роботиного. Тут росіяни повернулися до тактики малих штурмових груп із залученням кількох одиниць бронетехніки. Ці спроби наступальних дій припиняються, ворог на околицях Роботиного знищується.

Як повідомив командувач, загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби склали: 624 осіби, 4 танки, 21 бойові бронемашини, 4 артсистеми, 7 автомобілів, 1 одиниця спецтехніки — це установка розмінування УР-77, яку називають “Змій Горинич”.

Також Сили оборони знищили один склад боєприпасів росіян і нейтралізували або знищили 239 БпЛА різних типів.

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень на фронті відбулися 560 боєзіткнень, понад 190 ворожих штурмів — у районі Авдіївки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Формула-1». Расселл виграв Гран-прі Австрії

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua