Goodnews.ua


Український фільм «Клондайк» номіновано на премію «Оскар»

Декабрь 10
11:05 2022

Стрічка «Клондайк» Марини Ер Горбач боротиметься за премію «Оскар». Стрічка розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17.

Про це оголосила Українська кіноакадемія.

Так, Український Оскарівський Комітет обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”. Ним став фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач.

Про що фільм

Драматична стрічка розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області.

«Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого “Боїнга”. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування», – розповідають у кіноакадемії.

В національному відборі брали участь фільм “Клондайк” режисерки Марини Ер Горбач та стрічка “Снайпер. Білий ворон” режисера Мар’яна Бушана.

«Номінація від країни на нагороду Американської кіноакадемії – це крок до глобальної аудиторії. А під час війни це ще й можливість поширювати меседж, який відгукується українцям. «Клондайк» говорить про нас кіномовою, зрозумілою іноземцям. Цього разу в України дійсно є шанс бути помітною», – прокоментувала режисерка фільму Марина Ер Горбач.

Фото: Постер фильма «Клондайк»

Статьи по теме

Останні новини

Левандовски: Не злюсь, что мне не дали Золотой мяч в 2020 году

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua