Goodnews.ua


Режисер «Титаніка» найняв судмедексперта, щоб довести відсутність у Джека шансів на виживання у фіналі «Титаніка»

Декабрь 18
14:19 2022

Режисер «Титаніка» Джеймс Кемерон найняв фахівців, щоб довести відсутність у головного героя Джека Доусон шансів на виживання у фіналі картини, повідомляє Deadline.

Суперечки про те, чи міг вижити Джек, якби після краху лайнера разом з Роуз заліз на двері, що послужили їй плотом, не вщухають довгі роки. Щоб поставити крапку в цьому питанні, Джеймс Кемерон зважився на експеримент, до якого залучив судмедексперта і двох каскадерів з такою самою статурою та масою тіла, які були у Леонардо ДіКапріо та Кейт Уінслет, які зіграли Джека та Роуз.

«Ми провели ретельну судово-медичну експертизу з експертом із переохолодження, який відтворив «пліт» з фільму. На двох каскадерів, які знаходилися в крижаній воді, ми помістили спеціальні датчики, після чого перевірили, чи зможуть вони вижити, застосовуючи різні методи порятунку. За підсумками експерименту стало очевидним, що вижити міг лише хтось один», — заявив режисер.

Докладніше про хід та результати наукового дослідження Кемерон розповість у документальному фільмі про зйомки «Титаніка», який він зняв для National Geographic. Прем’єру заплановано на лютий 2023 року.

Цікаво, що ще 10 років тому схожий експеримент провела команда науково-популярної передачі «Руйнівники легенд» (MythBusters) на Discovery, проте дійшла протилежного висновку. «Руйнувачі легенд» довели, що якби Роуз допомогла Джеку піднятися на пліт, попередньо посиливши його плавучість за допомогою рятувального жилета, то дочекатися допомоги вдалося б обом.

Статьи по теме

Останні новини

Умови програми єОселя непідйомні для переселенців, її потрібно вдосконалити — Шуляк

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua